Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Z tymi BF-ami i resztą to jakaś...paranoja?

Talking Z tymi BF-ami i resztą to jakaś...paranoja?

Wątek samochodowy. Kiedy kupowałem samochód, najpierw odwiedziłem krajowe fora miłośników danej marki. I co? Hondziarze narzekali że to szmelc bo komuś pojawiła sie kropka rdzy gdzieś w bagażniku, toyociarze że skrzynie biegów robią w Corolli takie małem "cyk" przy 2345 obrotach :wink: na trzecim biegu itd. :grin:
    A to przecież najbardziej niezawodne auta.
    W końcu pomyślałem że szukanie dziury w całym i ciągłe narzekanie to polska przypadłość, wybrałem auto X, które powinno się było rozsypać przy wyjeździe z salonu, a ono cholera....jeździ trzeci rok i...zero awarii!
    Z tymi BF-ami to samo. Wcześniej zanim trafiłem na to forum wychodziły mi ostre zdjęcia. Moja radość była nieziemska. Z czasem kiedy poczytałem niektóre posty stwierdziłem że to niemożliwe żeby moje zdjęcia były ostre, bo skoro tyle osób mam te FF-y i BF-y to ja tez muszę jej mieć :-P
    No i wtedy zauważyłem że ja też je mam To nic że żona i znajomi twierdzą że zdjęcia są żyleciarskie, bo TO PRZECIEŻ NIEMOŻLIWE! :razz:
    A tak btw, owszem, zdarzają się mniej ostre fotki na różnych szkłach, ale stwierdziłem że gdy robię zdjęcia z fleszem mam 100% trafienia z ostrością. To może nie BF-FF-y tylko kwestia gorszego światła? :razz:
    Ale ja się nie znam...
    Pozdrawiam

Bywalec Awatar Golibroda
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roqfort
    Z czasem kiedy poczytałem niektóre posty stwierdziłem że to niemożliwe żeby moje zdjęcia były ostre, bo skoro tyle osób mam te FF-y i BF-y to ja tez muszę jej mieć :-P
    Ja jeszcze nie mam lustrzanki, a już się boję,że jak przyjdzie paczka to będzie w niej brud zza paznoki ogladaczy, zakichana matryca cała w kropki a każde zdjęcie będie mnie straszyło BF/FF.
    I już myślę gdzie tu skombinować sztywne pudełko z bąbelkami w środku, abym mógł natychmiast odesłać sprzęt na Żytnią

A tak na poważnie: myslę sobie czy tą lustrzanką zamiast zrobić sobie przyjemność to nie zrobię sobie psychicznej krzywdy
    Pozdrowienia
    Piotr

Canon Team

Domyślnie

Kiedys mialem EOS 300 i bylem zachwycony jakoscia zdjec! Do momentu, kiedy przeczytalem, ze obiektyw 35-80 ktory byl w zestawie to jedno z najslabszych szkiel Od razu zdjecia zaczely wygladac mdlo i nieostro! Teraz mam 10D i tez po przykreceniu do niego 50/1,8 bylem zachwycony zdjeciami! Przeczytalem o syfach na matrycy, zrobilem testy i okazalo sie ze matryca i u mnie zasyfiona. Kupilem Pady, eclipsy gruszki i zaczela sie walka! (zamiast jak dotad robic zdjecia) Aparat byl juz dwa razy w serwisie (raz czyszczenie matrycy, raz bo sam czyscilem odkurzaczem i uwalilem migawke! ) Testy na BF/FF juz mam za soba Teraz boje sie kupic jakis obiektyw, bo to, ze ostrzy dobrze przy mojej 50-tce nie oznacza ze na Tamronie nie bedzie BF/FF Poza tym wymiana obiektywow to jednak zawsze dodatkowe prochy w puszce... Szukam dobrego psychiatry

Szczesliwy (naprawde!) posiadacz DSLR
    Camera Obscura

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Golibroda
    A tak na poważnie: myslę sobie czy tą lustrzanką zamiast zrobić sobie przyjemność to nie zrobię sobie psychicznej krzywdy
    Pozwole sobie podzielic sie opinia Od niedawna mam lustro i kupilem je z pelna swiadomoscia opisywanych tu i tam "niedogodności". Aparat kupiłem dla zdjec, a nie testów.I tego sie bede trzymał. Podzielam postawe Roqforta. Nie daj sie złapać w tą spiralę absurdu - rob foty i sie nimi ciesz.
    Ostatnio edytowane przez Alv ; 11-06-2005 o 20:06
    skromny dorobek...www.pbase.com/alv32

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

normalka. jak sie nie umie robic zdjec, to sie zawsze szuka winy w sprzecie.

jakby to byla jakas nowosc ;-) onanizm sprzetowy ma sie od wiekow znakomicie ;-)

dodam, ze robie zdjecia rowniez obiektywami manualnymi M42. w zgodnych opiniiach ogolu na wszelkiej masci forum onanistycznych, uzyskanie ostrego obrazu takimi szklami w korpusach cyfrowych jest niemozliwe. no to kurde jestem jakis inny, bo nie mam z tym problemu. i nie narzekam na FF/BF. w zwyklych szklach tez

prawda jest taka, ze jak sie robi normalne zdjeci i czerpie z nich radosc, to problemow nie ma. problemy pojawiaja sie wtedy, gdy wychuchany sprzet za kosmiczne pieniadze trzyma sie w szafie i wyciaga co jakis czas zeby zrobic zdjecia kart testowych...

"tylko dwie rzeczy wydaja sie nieskonczone: wszechswiat i glupota ludzka. z tym ze co do wszechswiata to nie mam pewnosci" - Albert Einstein
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 11-06-2005 o 14:04
    www albo tez flickr

Coś już napisał Awatar marko-wroclaw
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ale fajnie sie to czyta.. takie śmiechowe... :grin:
    Ale tez należę do grona "szczęśliwców" którzy popadli w chorobe zwaną - aparat za kupę kasy - chce mieć wszystko jak najlepiej... No i w moim przypadku tragedii nie ma puki co.. Aparat pojechał na czyszczenie.. Ale innych problemów puki co nie doszukałem sie...
    Moja galeria: - CLICK !!
    Nie uprzedzony, nie rywalizujący, nie szukający FF/BF. Po prostu cieszący się fotografowaniem. Były zenity, Canony analog i dSLR a teraz Nikon w parze z Canonem (Nikon d90+18-105mm VR oraz Canon a610)

Bywalec Awatar Golibroda
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

I teraz widać zaletę kompaktów nad lustrzankami tam o BF/FF i brudach na matrycy nikt nigdy nie pisał , ale za to Oni mają syndrom wysoce zaszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzumionego ISO
    Pozdrowienia
    Piotr

Canon Team

Domyślnie

I teraz widać zaletę kompaktów nad lustrzankami
    hehehehe....no to sobie zerknij na kamikadze
    http://canon-board.info/showthread.php?t=3639
    skromny dorobek...www.pbase.com/alv32

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

I teraz widać zaletę kompaktów nad lustrzankami tam o BF/FF i brudach na matrycy nikt nigdy nie pisał , ale za to Oni mają syndrom wysoce zaszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzumionego ISO
    zmartwie Cie...
    http://www.dpreview.com/reviews/fujifilmf10zoom

ten kompleks niedlugo sie skonczy...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Wątek samochodowy. Kiedy kupowałem samochód, najpierw odwiedziłem krajowe fora miłośników danej marki. I co? Hondziarze narzekali że to szmelc bo komuś pojawiła sie kropka rdzy gdzieś w bagażniku, toyociarze że skrzynie biegów robią w Corolli takie małem "cyk" przy 2345 obrotach na trzecim biegu itd. A to przecież najbardziej niezawodne auta. W końcu pomyślałem że szukanie dziury w całym i ciągłe narzekanie to polska przypadłość, wybrałem auto X, które powinno się było rozsypać przy wyjeździe z salonu, a ono cholera....jeździ trzeci rok i...zero awarii! Z tymi BF-ami to samo. Wcześniej zanim trafiłem na to forum wychodziły mi ostre zdjęcia. Moja radość była nieziemska. Z czasem kiedy poczytałem niektóre posty stwierdziłem że to niemożliwe żeby moje zdjęcia były ostre, bo skoro tyle osób mam te FF-y i BF-y to ja tez muszę jej mieć No i wtedy zauważyłem że ja też je mam To nic że żona i znajomi twierdzą że zdjęcia są żyleciarskie, bo TO PRZECIEŻ NIEMOŻLIWE! A tak btw, owszem, zdarzają się mniej ostre fotki na różnych szkłach, ale stwierdziłem że gdy robię zdjęcia z fleszem mam 100% trafienia z ostrością. To może nie BF-FF-y tylko kwestia gorszego światła?
    Siła sugesti jest potężna.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów