Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: BF i FF a gwarancja Canon Polska

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie BF i FF a gwarancja Canon Polska

Witam.
    Czy czesto wystepuje w 350D zjawisko BF lub FF?
    Od czego to jest uzaleznione i czy serwis naprawia to ramach gwarancji?

Ciagle przymierzam sie do kupna 350D najprawdopodobniej w Stodole, wiec nie bede mial jak na spokojnie sprawdzic tego aparatu, dlatego pytam jak serwis bedzie do tego podchodzil, bo doszly mnie sluchy ze Canon Polska nie naprawia tej usterki w ramach gwarancji.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

a skad doszly do ciebie takie sluchy?, ktore sa oczywiscie bzdura!

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

To teraz przynajmniej wiem ze mam slaby sluch. Dzieki za rozwianie moich zlych infromacji. Ale co z BF i FF w 350D?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Bzdury na resorach.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Czemu w stodole ? Kup u kogoś kto Ci sprawdzi sprzęt i jak zaakceptujesz wyniki to dopiero kupisz. Np kol Cichy, czy gość od którego ja kupowałem, niejaki Gandini z allegro. Pozdr
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Z tym BF i FF to roznie.. jedni mowia ze maja, a znow masa osob potwierdza ze model nizszy mial ten problem a Canon 350 juz nie ma.. wiec najlepiej to sprawdz na tym co bedziesz kupowal... CO do kupowania w stodole... .eeee...eeeee Obiektyw moze i tak ale aparatu nie polecam.. zaoszczedzisz ile.. 100 zl>?? a potem sie bedziesz wsciekal jak cos bedzie nie tak.... Ja bym sie udal do jakiegos sklepu popatrzyl jak z cenami ewentualnie na Allegro w swoim rejonie.. 350 z KITem dostaniesz juz za 2600 nowy... a co sie tyczy gwarancji to bierz ten z europejska... a dlaczego? bo Canon Polska realizuje ja przez rok tak czy siak a ty potem masz jeszcze rok Europejskiej.... a jak kupisz z Canon Polska to masz tylko rok i tyle.. nic wiecej.. i dodatkowo wiecej bulisz... Jedyny szkopul gwarancji europejskiej to taki ze nie mozna wyslac kurierem aparatu do swerisu Canona na ich koszt... tylko na swoj... no ale po co od razu zakladac ze sie bedzie psul? ja mam moj od grudnia i jak na razie tylko czyscilem matryce i lustro i to tez tylko dlatego ze mi spadl na piasek... Zastanow sie... zebys potem nie stracil wiecej niiz te zyskane 100 zl
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Wiele odpowiedzi ale zadnych konkretow.
    Panowie nie wierze ze nie mieliscie problemow z FF i BF. Draze temat bo czesto uzytkuje Minolte 7D i miala BF z sigma 18-125, po wysylce do serwisu body i szkla skorygowali usterke i jest git. Ale jak zaloze do tego body szklo sigmy 28-70/2.8 od "analoga" to ma FF. Szlag mnie trafia bo jest trafie na takie mankamenty w Canonie 350D to sie chyba zaplacze.
    Moj wzrok nie nalezy do tych sokolich, dlatego poprawne dzialanie AF jest dla mnie bardzo wazne.

Coś już napisał

Domyślnie

Troche wydaje mi sie ze szukasz dziury w calym.

Gdybym ja mial kupic sprzet za 3k PLN i wogole ZAKLADAL ze moze bytc na wstepie wadliwy to bym nie kupil.

A kupilem. W ciemno. Zupelnie. Lezy u znajomego w stanach. Przyjedize do mnie w polowie lipca. Z gwarancja amerykanska. Jesli sie pomylilem co do jakosci firmy C to bede pare stow w plecy na naprawy na Zytniej

Uzależniony

Domyślnie

Mam 350d, nie wiem co to FF/BF. Przynajmniej z wlasnych doswiadczen... Fakt ze uzytkuje glownie szkla manualne ale mam tez zapomnianego "kita" i Tamrona SP 90Di ktory ostrzy w punkt, mialem tez kilka innych obiektywow AF i nie mialem problemow.

Co do "konkretow" to radze poczytac ze zrozumieniem bo koledzy napisali wyraznie ze BF/FF w przypadku wystapienia JEST USUWANY W RAMACH GWARANCJI...

Fakt ze po regulacji wystapi najprawdopodobniej problem podobny do tego ktory sam opisales, ale to juz inna bajka.
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Moze rzeczywiscie szukam dziury, ale wole sie upewnic 3 razy niz potem zalowac. Majac doswiadczenie z innym sprzetem wiem jakie to jest klopotliwe uzywanie czegos co zle dziala, zakladam tez ze w przypadku Canona bedzie zdecydowanie lepiej . Jakos nie mysle nad zmiana na inny system. W koncu Canon jest najlepszy .
    Ale ciesze sie ze jednak problem FF i BF jest dosc sporadyczny.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów