Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: gdzie są sterowniki dla canona 5D pod windows vista 64 bit....?

Coś już napisał

Domyślnie gdzie są sterowniki dla canona 5D pod windows vista 64 bit....?

gdzie są sterowniki dla canona 5D pod windows vista 64 bit....?
    znalazłem tylko pod viste 32 bity ale coś nie chcą się zainstalować pod moją vistą 64 bity...
    canon 5D, 1DsIII, 5DIII, obiektywy: 24-105 1:4 L / 50 f1.2L / 24mm f1.4L II / 100 f2.8L Macro / MP-E 65mm / TS-E 45mm f2.8 / TS-E 24mm L II / lampy: Fomei Digital 500 PRO/ Fomei 1200 PRO / BOWENS ESPRIT GEMINI 500PRO / Canon 580EXII /

Bywalec
    Miasto
    bialystok
    canon/yashica/nikon/minolta - i co z tego jak zdjęć nie umiem robić?

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

http://www.usa.canon.com/consumer/co...&modelid=11933 - spróbuj tutaj

Choć patrząc na stronę producenta:
    http://software.canon-europe.com/products/0010252.asp
    Faktycznie nie ma wzmianki o 64bit Visty.
    Ostatnio edytowane przez Olszewski ; 13-07-2008 o 20:18
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Coś już napisał

Domyślnie

no właśnie wzmianki nie ma... i raczej słusznie bo rzeczywiście nie mogę ich zainstalować na vista 64 bit - jak próbuje zainstalować to wyskakuje okienko:
    You cannot install EOS USB WIA Driver on this computer. Verify whether the required environment for use has been satisfied.
    Cancel installation.

http://www.usa.canon.com/consumer/co...=windows_vista - tu jest to samo
    nic nie działa...
    canon 5D, 1DsIII, 5DIII, obiektywy: 24-105 1:4 L / 50 f1.2L / 24mm f1.4L II / 100 f2.8L Macro / MP-E 65mm / TS-E 45mm f2.8 / TS-E 24mm L II / lampy: Fomei Digital 500 PRO/ Fomei 1200 PRO / BOWENS ESPRIT GEMINI 500PRO / Canon 580EXII /

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomson420 Zobacz posta
    no właśnie wzmianki nie ma... i raczej słusznie bo rzeczywiście nie mogę ich zainstalować na vista 64 bit - jak próbuje zainstalować to wyskakuje okienko:
    You cannot install EOS USB WIA Driver on this computer. Verify whether the required environment for use has been satisfied.
    Cancel installation.

http://www.usa.canon.com/consumer/co...=windows_vista - tu jest to samo
    nic nie działa...
    Na Twoim miejscu zadzwoniłbym do Canon Polska i zapytał. Ponieważ nie ma na stronie producenta tych sterowników i myślę, że Support Canona udzieli Ci informacji.
    http://www.canon.pl/kontakty/foto/
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Bywalec
    Miasto
    bialystok

Domyślnie

słusznie
    w sterownikach jest wpis: No drivers are available for this selection. This operating system may not require a driver or, in the case of older operating systems, may no longer be supported
    więc jest problem z vista 64
    canon/yashica/nikon/minolta - i co z tego jak zdjęć nie umiem robić?

Coś już napisał Awatar Jacek Kidoń
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Z XP 64 podobnie. Nigdzie nie znalazłem, a właściwie gdzieś wyczytałem, że środowiska 64 bitowe są nie wspierane przez oprogramowanie Canona. Mam nadzieję, że na razie. Pozostaje laptop żony, choć to niewygodne.
    5DmkIII + 350D + Canon 70-200 F4LIS + Canon 24-70 f/2.8 + EFS 18-55 kit,Tamron 28-75 2.8 + 580 EX II + velbon sherpa i mnóstwo chęci i planów.

Coś już napisał

Domyślnie

Przegrywać zdjęcia z canona 5D na komputer z vistą 64 bity można jak się ustawi w aparacie Print/PTP zamiast PC connect (dlatego tak bo nie ma sterowników pod vista 64 bit dla canona 5D).
    Ale jak ustawie Print/PTP zamiast PC connect to wówczas nie mogę się połączyć z aparatem za pomocą Remote shooting....
    Pytałem się kiedy wyjdą sterowniki dla canona 5D pod viste 64 bity ale informacja z canon.pl nie wie.

Bywalec Awatar vidocq
    Miasto
    TST

Domyślnie

Do przeglądania surowych RAWów w przeglądarce zdjęć systemu Windows, Windows Live Photo Gallery czy Live Essentials można skorzystać z alternatywnego kodeka FastPictureViewer WIC RAW Codec Pack. A free collection of 32 and 64-bit raw image decoders for Windows 7, Vista and XP.. FastPictureViewer WIC RAW Codec Pack jest dostępny bezpłatnie dla użytku osobistego i edukacyjnego. Ma licencję "Donateware" więc chętni mogą przesłać autorom dowolną kwotę jednak to nie jest konieczne do jego uzywania.
    Pięknie mi działa z Windows 7 x64 i wyświetla miniaturki RAWów z 5D MkII w Eksploratorze Windows i przeglądarce Irfan View.
    Przegrywać z aparatu można przecież przez czytnik kart, szybciej to i wygodniej.
    Ostatnia wersja tego kodeka (1.64) wyszła 12 września 2009 i na dziś obsługuje 21 formatów RAW 14 producentów, obejmujące około 300 modeli aparatów. Wszystkie formaty są obsługiwane zarówno przez 32 jak i 64-bitowe wersje systemu Windows 7, Windows Vista i Windows XP z SP3.
    Na stronie producenta są tabelki z wykazem obsługiwanych formatów.
    pozdrawiam, vidocq

Bywalec Awatar oasisman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vidocq Zobacz posta
    Do przeglądania surowych RAWów w przeglądarce zdjęć systemu Windows, Windows Live Photo Gallery czy Live Essentials można skorzystać z alternatywnego kodeka FastPictureViewer WIC RAW Codec Pack. A free collection of 32 and 64-bit raw image decoders for Windows 7, Vista and XP.. FastPictureViewer WIC RAW Codec Pack jest dostępny bezpłatnie dla użytku osobistego i edukacyjnego. Ma licencję "Donateware" więc chętni mogą przesłać autorom dowolną kwotę jednak to nie jest konieczne do jego uzywania.
    Pięknie mi działa z Windows 7 x64 i wyświetla miniaturki RAWów z 5D MkII w Eksploratorze Windows i przeglądarce Irfan View.
    Przegrywać z aparatu można przecież przez czytnik kart, szybciej to i wygodniej.
    Ostatnia wersja tego kodeka (1.64) wyszła 12 września 2009 i na dziś obsługuje 21 formatów RAW 14 producentów, obejmujące około 300 modeli aparatów. Wszystkie formaty są obsługiwane zarówno przez 32 jak i 64-bitowe wersje systemu Windows 7, Windows Vista i Windows XP z SP3.
    Na stronie producenta są tabelki z wykazem obsługiwanych formatów.
    Potwierdzam. Od kilku miesięcy używam ich z vistą 64. Działa bez problemu
    |Canon|

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów