Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 64

Wątek: Nowy 400D czy używany 20D ?

Coś już napisał
    Miasto
    Słupsk

Domyślnie Nowy 400D czy używany 20D ?

Witam !
    Tak przeglądam, przeglądam to forum i narodziła się we mnie następna wątpliwość. czy lepiej kupić nowego 400D czy używanago np. z Al... 20D?

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Ja postawiłem sobie to samo pytanie i kupiłem używane body 30D

Początki nałogu Awatar werek
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

zalezy jak uzywanego i do czego. przejzyj testy i opinie a nastepnie zapytaj sam siebie co ci sie podoba - takie dzialanie jest chyba najlogiczniejsze
    Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

Uzależniony Awatar Peri Noid
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To jednak różne aparaty. Przykładowo rozmiar: jeśli nie odpowiada ci malutki rozmiar 400D, to tylko 20D. Ja np. nie byłbym w stanie użytkować serii 350/400/450, bo dla mnie te korpusy są za małe. 300D wymieniłem na 30D, o 350-ce nawet przez chwilę nie myślałem. Do tego solidność wykonania - 20-ka o wiele więcej wytrzyma.
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Duża szansa, że trafisz na zajeżdżoną 20d.
    400d ma też pewne zalety jak np. lepszy AF czy czyszczarkę matrycy.

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Jak dla mnie zaletą zauważalna na samym początku w xxD jest wizjer. A co do rozmiarów, to po przesiadce z 300D, nie doznałem jakiegoś wielkiego szoku. Ale w porównaniu z 400D, która zdarzyło mi się trzymać to skok wielkości jest i to na lepsze

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja bym brał 20D.

Dopiero zaczyna Awatar krzys_jg
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Kupując nowe 400D wiesz, że nic wcześniej nie przeżył i nie ma iluś tam tys. klapnięć. 20D są już często dość mocno wyeksploatowane, dlatego trzeba trafić na dobry model. Są plusy i minusy, największą (chyba) wadą jest wielkość 400D i plastikowa, ale dość porządna obudowa, ale nadrabia to nieco szybszym AF.
    Tutaj jak coś to myślałbym o 400D - uzywane 30D oczywiście na korzyść tego drugiego, choc wcale nie bardzo dużej różnicy w cenie.

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzys_jg Zobacz posta
    Kupując nowe 400D wiesz, że nic wcześniej nie przeżył i nie ma iluś tam tys. klapnięć. 20D są już często dość mocno wyeksploatowane, dlatego trzeba trafić na dobry model. Są plusy i minusy, największą (chyba) wadą jest wielkość 400D i plastikowa, ale dość porządna obudowa, ale nadrabia to nieco szybszym AF.
    Tutaj jak coś to myślałbym o 400D - uzywane 30D oczywiście na korzyść tego drugiego, choc wcale nie bardzo dużej różnicy w cenie.
    Też odradzam 20D, bo musi być mocno wyeksploatowane, innych już dziś nie znajdziesz.
    Lepiej 30D po małym przebiegu, albo nowe 400D.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Ja stałem przed tym wyborem i wziąłem 20d i Nie żałuję. Wcale. Wg. Mnie jest lepsza we wszystkim ale to moje subiektywne zdanie. Choć w sumie nie miałem już kasy bo wziąłbym 30d...

Też odradzam 20D, bo musi być mocno wyeksploatowane, innych już dziś nie znajdziesz.
    No i się z tym nie mogę zgodzić. Moja 20d wygląda lepiej niż nie jedna 30d. Po za tym przebieg mojej sprawdzonej na Żytniej 6,500 czy jakoś tak wiec malutko.

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów