Strona 72 z 345 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482122172 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 711 do 720 z 3447

Wątek: [micles] Jeszcze raz ja.

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

no więc teraz ja się powymądrzam... 264, którym tak bardzo się zachwyca koleżeństwo... kiszeczka czy ktoś zauwazył, że na niebie są dwie olbrzymie granatowe plamy? i że snieg jest niebieściuchny jak gacie? Tłumaczenie, Michale, że z polarem... hmmm, a jesz zupę młotkiem? Moze zamiast polata należało uzyć połówkowego? Sorry, ale ani niebo ani kolory mi się nie podobają. Natomiast złego słowa nie dam powiedzieć o 266, pomimo tego, ze aż oczy bola od tego pomarańczu i że do kiczykowatego zachodu słońca mu niedaleko, spoko, daje radę, no i 267 też niezłe.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    pomimo tego, ze aż oczy bola od tego pomarańczu i że do kiczykowatego zachodu słońca mu niedaleko, spoko, daje radę
    Pomimo tego, że to wschód Godzina 6:53.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    no więc teraz ja się powymądrzam... 264, którym tak bardzo się zachwyca koleżeństwo... kiszeczka czy ktoś zauwazył, że na niebie są dwie olbrzymie granatowe plamy? i że snieg jest niebieściuchny jak gacie?
    Ufff, dobrze, że mi się podobaja te od 265
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Bywalec
    Miasto
    Cieszyn / Turyn

Domyślnie

Panoramy mi się generalnie podobają, ale mam małą uwagę do 265 i 267. W 265 moim zdaniem prawa strona nie ma sensu ze względu na cień, który wygląda nieciekawie. Podobnie jest w 267, gdzie ta sytuacja się powtarza, ale po obu stronach. Spróbowałbym albo innego ujęcia, albo (jeśli nie da się inaczej), to zrobiłbym sklejke z mniejszej ilości fot. Oprócz tych kadrowych uwag klimat zdjęć IMO jest bardzo dobry - przyjemnie się je ogląda. Bardzo na plus w porównaniu z wcześniejszymi.

Mam tylko jedno pytanie - w czym sklejałeś (jeśli to nie tajemnica)? Ja do tej pory robiłem trochę mniejsze panoramy (tj <360 st.) i łączenie fot trochę kłopotów mi sprawowało, a tutaj efekt jest b. dobry.
    Pozdrawiam

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

PTGui.

265 - Prawa strona ma sens, bo inaczej stacja meteorologiczna wypadałaby prawą stroną kadru. W cieniu są szczegóły i moim zdaniem jest ok. Wiadomo, lepiej by było jakby cienia nie było, ale akurat wtedy nie miałem wyboru jeżeli chodzi o czas robienia panoramy, dlatego tak a nie inaczej.

267 - tu się zgadzam. Będę bronił się jedynie tym, że :
    a) było cholernie zimno
    b) mega wiało - aparat na statywie nawet bez rozłożonych nóg latał jak latawiec. Dlatego zdecydowałem się na zaparcie statywu pomiędzy ziemią a poziomą barierką punktu widokowego, no i pionowych rur nie dało się ominąć. Jako że byłem ograniczony tymi barierkami, to i kadr nie jest taki jakbym chciał, gdyby nie wiało

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No ale battle'e jeszcze przegrywam

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

ale walczyłeś dzielnie
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ale wybrałem kupowatą fotę (3). Teraz sam widzę, że jakościowo lipa, i nie ma pierwszego planu. Jutro wrzucę resztę zdjęć, z którymi czekałem do po_battle'u

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

268.

269.

270.

271.

272.

273.

274.

275. (tak, wiem że szumi, ale nie chciało mi się już blurować. Wyobraźcie sobie, że tego szumu nie ma )

Strona 72 z 345 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482122172 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów