A przed deszczem też chroni? :grin:
jak widac przyda sie tez budowlancom-fotoamatorom![]()
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
No ja cie, toż to ze 4-w-jednym... Genialne! ....i rozwala![]()
Uuuhaa.. to sie ksiądz w kościele w czasie slubu bedzie wkurzał...Zamieszczone przez Błajo
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
LOL, jakby sie pomalowal na zielono to bym powiedzial ze to jakis ufoludek![]()
Musze przyznać że chyba nie miałbym cywilnej odwagi w tym wyskoczyć
Nawet jeśli miałoby to poprawić komfort o 100%
5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC
Pozdrawiam
Riccardo
--
Fuji & Ricoh
Widac ze nigdy zdjec z parasolka nie robilesZamieszczone przez Riccardo
.
nie, nie robilem. I zapewne nie bede robil ;PZamieszczone przez Vitez
Pozdrawiam
Riccardo
--
Fuji & Ricoh
Zrobilem filtr szary. Naparowalem okolo 20nm Cr na stara UVke 77mm (po uprzednium wymontowaniu szkielka z oprawki). Trafilem idealnie bo daje mi to korekcje -2 EV. Calosc wyglada jak na zdjeciu. Jakosc powloki jest bardzo rowna (czego akurat moze na fotce nie widac ze wzgledu na odbicie) ale ten filterek wyglada teraz jak slabe lusterko polprzepuszczalne wiec trzeba bedzie uwazac na flarowanie i inne refleksy. Zobaczymy pozniej jak to sie sprawdza w praktyce.
P.S. Ta parasolka na kasku to... prawie z krzesla spadlem :-D