To nie jest żart. Fotografowie ślubni zaczęli kombinować jak przyciągnąć klienta. I widziałem na targach ślubnych na Torwarze jak prezentowali tego typu zdjęcia. Mają jakiś aparat sprowadzony z Niemiec i takie odbitki można oglądać tylko w okularach 3D. Moim zdaniem to totalny kicz i naciągarstwo
Fotografia slubna- jako procent zdjęć powinien podlegać obrońcę specjalnej,
Zwiń
X
-
Nie trzeba jeździć do Niemiec http://www.fujifilm.pl/aparaty_cyfrowe,3d,0.html Do oglądania zdjęć przy pomocy okularów Nikon albo ktoś inny z bagnetem do tego systemu robił taki obiektyw ze 30 lat temu.Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.Komentarz
-
No wlanie dlatego o to pytalem. Słyszałem ze taka technika była reklamowana na targach w Wawie. Zna ktoś linki do przykładów takich zdjęć? Okulary mam z kina, czy na monitorze tez bedzie widoczny efekt?To nie jest żart. Fotografowie ślubni zaczęli kombinować jak przyciągnąć klienta. I widziałem na targach ślubnych na Torwarze jak prezentowali tego typu zdjęcia. Mają jakiś aparat sprowadzony z Niemiec i takie odbitki można oglądać tylko w okularach 3D. Moim zdaniem to totalny kicz i naciągarstwo
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jak wyglada panorama sferyczna? Możesz podeslac jakiś przykład?
I po takim hurtowym przemieleniu pod katem np. blansu bieli wyglądają dobrze? Ja balans utawiam do wszytskich zdjęć pojedynczo, wyglada na to ze przesadzam... W sumie jak jest jedno pomieszczenie, to samo światełko to można by się pokusić o takie własnie przemielenie. Jesssu ile by to czasu zaoszczedzilo!Komentarz
-
np tak: http://www.sebafoto.com/panoramy/03/...owe-wesele.php
no swiatlo sie raczej nie zmienia np w kosciele wiec mozna jechac hurtowo, oczywiscie potem przegladam kazda fotke i robie ewentualne poprawki jesli sa konieczne, ale w kosciele to baardzo rzadko
na sali weselnej lampy mam ustawione zawsze w tym samym miejscu, wiec tez zawsze swtatlo jest takie samoKomentarz
-
-
Ale tu się obróką nie zaszaleje - trzeba mieć 2 aparaty w montażu równoległym.To nie jest żart. Fotografowie ślubni zaczęli kombinować jak przyciągnąć klienta. I widziałem na targach ślubnych na Torwarze jak prezentowali tego typu zdjęcia. Mają jakiś aparat sprowadzony z Niemiec i takie odbitki można oglądać tylko w okularach 3D. Moim zdaniem to totalny kicz i naciągarstwo
zdRAWkiFotograf platoniczny
Komentarz
-
Coś własnie o tym słyszałem. Czy 5D spiety razem z 40D dza radę? Innymi słowy czy FF da radę zrobić to z kropem? Czy o takich zdjęciach mowa była na targach?
asa, czyli lampy gdzieś po bokach sali! Jakiej są mocy i ile ich rozstawiasz?np tak: http://www.sebafoto.com/panoramy/03/...owe-wesele.php
no swiatlo sie raczej nie zmienia np w kosciele wiec mozna jechac hurtowo, oczywiscie potem przegladam kazda fotke i robie ewentualne poprawki jesli sa konieczne, ale w kosciele to baardzo rzadko
na sali weselnej lampy mam ustawione zawsze w tym samym miejscu, wiec tez zawsze swtatlo jest takie samoKomentarz
-
Na targach nie byłem, a 2 różne aparaty... w zasadzie tylko jeżeli uda Ci się zrobić dokładnie ten sam kąt widzenia.
zdRAWkiFotograf platoniczny
Komentarz
-
Komentarz
-
No tak troche odjechalismy od tematu ale to tez jest ciekawe
Rozumiem ze te 580 odpalane radiowo. Czyli na sankach masz juz tylko transmiter, tak? Mam 580 i 430, musze kiedys tego sprobowac. Jesli tylko ulatwi prace przy obrabianiu, bo wszedzie identyczne swiatelko, to czemu nie!
Komentarz
-
Można prosić o jakiś przykład z sali bądź kościoła z takim oswietleniem? Mam na myśli użycie dwóch 580 po katach.Komentarz
-
nie tylko ułatwia pracy przy obrabianiu ale też powoduje, że zdjęcia są po prostu mniej płaskie jak przy lampie na bodyNo tak troche odjechalismy od tematu ale to tez jest ciekawe
Rozumiem ze te 580 odpalane radiowo. Czyli na sankach masz juz tylko transmiter, tak? Mam 580 i 430, musze kiedys tego sprobowac. Jesli tylko ulatwi prace przy obrabianiu, bo wszedzie identyczne swiatelko, to czemu nie!
no prosze bardzo. wyglada to tak mniej więcej:
a tu widać błysk jednej lampy
ja preferuje blyskanie na sali weselnej, sa foto, ktorzy robia tylko w zastanym, ja tez lubie klimatyczne fotki ale nie na kazdej sali da sie takowe fajne zrobic,
oczywiscie jak kazdy system blyskania lampa w reportazu ma on swoje wady, czasami spore cienie na twarzach, czasami twarze sa mocno niedoswietlone
ale nie ma systemow idealnychKomentarz
-
Lol! No efekty naprawdę zachecajace! Mam wesele 2 stycznia (sala brązowym sufitem:-/, ale napewno spróbuje. Zdaje się ze nie mies tam swiatla dziennego ale był z to biały sufit, znaczy miałeś od czego odbić. Jak sobie poradzić z takim systemem(dwie 580 po katach) gdy nie ma od czego na takiej sali odbić swiatelka? Parasolki, softboksy??Komentarz

Komentarz