Strona 192 z 608 PierwszyPierwszy ... 92142182190191192193194202242292 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 911 do 1 920 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darekmil73 Zobacz posta
    "...Podczas ekstensywnego procesu projektowania modelu EOS 7D firma Canon wysłuchała fotografów z całego świata, aby stworzyć aparat, który sprosta ich specyficznym potrzebom. ..."

Przez cały czas czytali ten wątek, wiedziałem!!!
    A potem postanowiła, że matryca FF w tym aparacie byłaby zbyt wielką rozpustą a użytkownicy systemu EOS i tak nie uwierzyliby w taki wypas. Dzięki czemu firma Canon wypuściła kolejnego cropa i ci, którzy wymienili 30D na 40D aby potem wymienić go na 50D teraz będą mogli mieć body jednocyfrowe co niewątpliwie przywróci im wiarę w siebie i własną potencję podobnie jak wielka ilość pikseli, które niejednego idiotę w media markcie zawiodą do kasy z nową zabawką w ręku.

Początki nałogu Awatar patric89
    Miasto
    Kraków / Tarnobrzeg

Domyślnie

Moim zdaniem to strasznie marketingowe podejście: jednocyfrowa nazwa, 18MP, wygląd, ergonomiczne body, filmy HD....
    Moim zdaniem Canon nie wysłuchał fotografów z całego świata...
    5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josif Zobacz posta
    A potem postanowiła, że matryca FF w tym aparacie byłaby zbyt wielką rozpustą a użytkownicy systemu EOS i tak nie uwierzyliby w taki wypas. Dzięki czemu firma Canon wypuściła kolejnego cropa i ci, którzy wymienili 30D na 40D aby potem wymienić go na 50D teraz będą mogli mieć body jednocyfrowe co niewątpliwie przywróci im wiarę w siebie i własną potencję podobnie jak wielka ilość pikseli, które niejednego idiotę w media markcie zawiodą do kasy z nową zabawką w ręku.
    Ale nie bardzo rozumiem - wyzywasz ludzi od idiotów, bo chcą mieć lepszą/nowszą puszkę, kupują w MM czy ot tak dla zabicia czasu ?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

wysłuchał ale przez filtr połówkowy.. wszyscy marudzą na AF .. więc dostaną go ..
    www.fotoadam.eu
    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ale nie bardzo rozumiem - wyzywasz ludzi od idiotów, bo chcą mieć lepszą/nowszą puszkę, kupują w MM czy ot tak dla zabicia czasu ?
    Siebie też wyzywam od idiotów ilekroć pójdę do MM : )
    M.in. ze względu na niekompetencję sprzedawców, kasjerów i pań wystawiających faktury.

Dla mnie MM to synonim pewnej mentalności klientów. Mój znajomy pisze dziś "widziałeś 7D w necie? 18 megapikseli, ale czad!"

Niestety takim ludziom lepszy AF czy filmiki w aparacie nie pomogą robić lepszych fot. Bo kupują gadżet, nie aparat.

O tym mówię.

A nowe nie zawsze znaczy lepsze : )

Co do idiotów to nie ja zacząłem wyzywanie ludzi w ten sposób tylko MM. Bo skoro to sklep nie dla mnie, to zdaniem tej sieci też jestem idiotą : )

Domyślnie

Pierwsze sample zdjęć i filmów:
    http://web.canon.jp/imaging/eosd/samples/eos7d/

Narazie sample są ok, ale nie żeby otwierać oczy - poza tym, na niskim ISO więc to też "szału nie robi". Trzeba poczekać na pierwszy test, bo sample to sample.

Natomiast film Sample Movie 1 najpłynniejszy nie jest. Na samplach z 5DMkII widziałem dużo lepszą płynność - chyba, że jest to tutaj jakoś przekombinowane.
    Ostatnio edytowane przez kasprzak ; 01-09-2009 o 13:41
    Pozdrawiam
    Paweł Kasprzak

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

http://canon-board.info/showthread.php?t=51865
    Ponieważ dyskusja na temat siódemki toczy się się równolegle w dwóch wątkach, co stwarza pewien bałagan, przymykam ten na kilka dni.

EDIT:
    Otwieram ponownie, życzę miłego plotkowania :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

http://blog.planet5d.com/2009/09/pla...ncent-laforet/

Szykuje się niezła jazda w tym HDSLR zapowiadanym jako Red Canon ale czy musimy wdepnąć w FCP by mieć worflow taki jaki być powinien, ciekawe co na to PremierePro team, P2 team?
    the silence is deafening

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cóż 20-tego października się okaże czy to prawda 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

No dobra, żeby Was troszeczkę rozgrzać, jest już plotka o 3D!

"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Strona 192 z 608 PierwszyPierwszy ... 92142182190191192193194202242292 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów