Strona 26 z 167 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 1663

Wątek: Machinery HDR Effects

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    program z racji tego że odbiera dane internetem do sieci jest wpięty i raz na 3 miesiące sobie sprawdza w bazie czy się klucz zgadza.. jak się zgadza to dalej sobie działa.. i tak sprawdza sobie co 7 dni i na kolejne 3 miesiące przedłuża..
    No i to jest całkiem dobry pomysł. Ma tylko dwa słabe punkty:
    - program musi gdzieś zapisać informację o tym że autoryzacja została przedłużona np. w pliku czy rejestrze. Ale to raczej da się dobrze zaszyfrować tak aby było powiązane z kluczem.
    - wystarczy przestawić datę w systemie żeby program sobie beztrosko działał dalej :-)

Jakiś czas temu wpadł mi jeszcze jeden śmieszny pomysł na "zabezpieczenie". Otóż wymagałbym aby wpłata za program była dokonana tylko i wyłącznie przelewem z konta klienta na moje. Przy starcie programu pojawiałoby się okienko z dokładnymi danymi klienta, jego adresem i numerem konta . To powinno trochę obniżyć ochotę na rozdawanie programu na prawo i lewo :-)

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    No i to jest całkiem dobry pomysł. Ma tylko dwa słabe punkty:
    - program musi gdzieś zapisać informację o tym że autoryzacja została przedłużona np. w pliku czy rejestrze. Ale to raczej da się dobrze zaszyfrować tak aby było powiązane z kluczem.
    - wystarczy przestawić datę w systemie żeby program sobie beztrosko działał dalej :-)
    no nie do końca bo możesz porównywać czas z czasem serwera..

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Jakiś czas temu wpadł mi jeszcze jeden śmieszny pomysł na "zabezpieczenie". Otóż wymagałbym aby wpłata za program była dokonana tylko i wyłącznie przelewem z konta klienta na moje. Przy starcie programu pojawiałoby się okienko z dokładnymi danymi klienta, jego adresem i numerem konta . To powinno trochę obniżyć ochotę na rozdawanie programu na prawo i lewo :-)
    pewnie tak ale to równie dobrze możesz zrobić dla każdego zarejestrowanego osobną kompilację z zaszytymi danymi rejestracyjnymi..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ustawienia:
    Radius 25%
    Details 2
    smoothing 2
    quality 5
    S/H detect 5%
    shadows 70%
    highlights 70%
    color 200% :-) (jutro będzie nowa wersja)
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 07-07-2009 o 23:01

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    no nie do końca bo możesz czas z czasem serwera..
    tylko z jakim serwerem - jesli masz lokalna domene lub sunchronizujesz czas skryptowo (np: net time) ze "swoim" serverem to lipa. Musial by sie synchronizowac z serverem czasu MMM (nie koniecznie z serwereem - wystarczy porownanie local i remote time). Tylko tez nie koniecznie musi to byc prawda, jesli ktos jest w innej strefie czasowej i ma np: +5h to co? (w takim wypadku musial by czytac dane systemow o strefie). Za duzo roboty

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    tylko z jakim serwerem - jesli masz lokalna domene lub sunchronizujesz czas skryptowo (np: net time) ze "swoim" serverem to lipa. Musial by sie synchronizowac z serverem czasu MMM (nie koniecznie z serwereem - wystarczy porownanie local i remote time). Tylko tez nie koniecznie musi to byc prawda, jesli ktos jest w innej strefie czasowej i ma np: +5h to co? (w takim wypadku musial by czytac dane systemow o strefie). Za duzo roboty
    tyle że te 5h w tą czy w tą różnicy nie robi.. a chodzi w zasadzie nie o czystą synchronizację zegarów tylko o coś w rodzaju informacji że klient ma okresloną godzinę.. sprawdzamy czy czasem nie jest to wcześniejsza godzina i data niż ostatnio .. możemy sprawdzić czy od ostatniego sprawdzenia było tyle co trzeba i sprawdzamy różnicę pomiędzy czasem naszego serwera i komputera z programem.. poza tym większość języków programowania potrafi podać czas UTC
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Ja tylko życze powodzenia MMM ze sprzedażą. Mam nadzieję, że sobie odbije za robocizne.

Chociaż sam napewno bym nie kupił, bo wydaje mi sie, że to program do zabawy na 10 minut i później już wieje nudą. Ale jak ktoś składa rysunki z nastu masek to może rzeczywiście.

Zabezpieczenia to lipa. Prawda jest taka, że każde można złamać i tyle. Żadne tam MAC adresy w niczym nie pomogą czy wysyłanie kasy tylko z prywatnego konta (co w ogóle myślę, może odstraszyć wielu potencjalnych nabywców).

Moim zdaniem program jest na tyle niszowy, że czas poświęcony na wymyślanie zabezpieczeń itd. w ogóle się nie zwróci i nie ma na to sensu. Albo coś proste zabezpieczenie i liczyć na uczciwość (co w docelowej grupie akurat jest bardzo możliwe), albo sprzedać program jakiejś firmie i jechać na Bahamy ;-)

Ja bym pewnie oddał go na jednej z licencji open source, ale to pewnie dlatego że nawet komercyjne produkty jakie pisałem zawsze były open source i uważam, że to najlepsza możliwość. wtedy mozna wolne datki dac itd. albo liczyc na sponsoring rozwoju programu (co zdarza sie bardzo czesto).

Natomiast wypuszczenie programu na MFC to moim zdaniem czysta pomyłka, bo się człowiek zamyka i brak przenośności. Zdecydowanie w tej chwilii najciekwiej wygląda użycie Qt, który jest też mocno popularny pod Maciem.

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

ja sie odniose jeszcze do faktu ze autor nie chce przepisywac programu na inne platformy (Qt, GTK). Wydaje mi sie ze w obecnych czasach mamy wiecej alternatyw do wszechobecnego windowsa. Mac, wszelkiej masci Unixy (BSD, Linux itp) Moze to nisza ale to nisza swiadomych uzytkownikow ktorzy wiedza co robia i robia to w jakims celu. Mile bylem zaskoczony gdy HP zaczela wypuszczac sterowniki dla 3 systemow, to samo intel, nvidia. Program sieci sklepow Jessops do robienia fotoksiazek tak samo - na 3 systemy. Az mi szczeka opadla jak to zobaczylem.
    Rozumiem ze w chwili obecnej program jest mocno rozwijany na jednej platformie, ale mysle ze bardzo milo by bylo zrobic wersje na inne systemy. Bibble Pro, rowniez wersja na 3 systemy, naprawde jest to niesamowite ze w koncu mozna wybierac. Komputery to nie tylko system Windows. Nie zapominaj o tym kolego Kolaj To co ma wiekszosc nie zawsze jest lepsze
    ps: moze i PS najlepszy do grafiki/fotografii ale nie jedyny co tez nie znaczy ze to MUS go miec. Zwlaszcza biorac pod uwage ile kosztuje i ilu uzytkownikow tego forum za niego zaplacilo....

Sorry za OT, nie moglem sie powstrzymac
    Ostatnio edytowane przez banan82 ; 08-07-2009 o 13:04
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

banan82,

Ja nic z tego, co napisałeś nie neguję. Zresztą to nie wątek na wojny systemowe Zwróciłem tylko uwagę na to, jaki może być potencjalny wzrost rynku z tytułu przepisania aplikacji w kontekście nakładów, które trzeba by było w tym celu ponieść. Biznes, Kolego, brutalny biznes. Zwyczajna, prosta kalkulacja.

Zresztą sprawa i tak jest zamknięta, bo MMM określił się dość jasno w tej kwestii.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 08-07-2009 o 14:07
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

Kolaj, oczywiscie ze nie o to w tym watku chodzi Jesli chodzi o kompy to ze mna jest jak z uzytkownikami Olympusow na forach fotograficznych ->tylko im napisz ze ich aparaty maja najmniejsza matryce Przeprowadza zmasowany atak i sucha nitka na czlowieku nie zostanie haha.
    Milo byloby miec taki software jak ten programik autorstwa MMM na czyms innym jak windows. Ale to wszystko oczywiscie zalezy od autora
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

floodlander
    Guest

Domyślnie

a ja tylko chce wiedziec, kiedy bedzie pierwsza odslona pelnej wersji

Strona 26 z 167 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów