Czego pragną klienci ślubni?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sergiusz
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2708

A skąd możesz wiedzieć co misie podoba lub nie?:-D

Jak dotąd poruszane tematy dotyczą początkujących lub ich rozterek. Osoby świadome/uświadomione nie mają raczej takich problemów.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• pank
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 1502

Zamieszczone przez Sergiusz
      A skąd możesz wiedzieć co misie podoba lub nie?:-D
      Np. stąd?
      Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• Kalina
        Początki nałogu
        • 2006
        • 292

Jak dotąd poruszane tematy dotyczą początkujących lub ich rozterek. Osoby świadome/uświadomione nie mają raczej takich problemów.
        Nie. Osoby początkujące nie zdają sobie sprawy, że takie rozterki w ogóle mogłyby mieć.
        Świadomość to nie stan permanentny, a coś, do czego się dochodzi na drodze rozwoju, przez pytania, odpowiedzi i rozterki.
        Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• Sergiusz
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 2708

Aby dojść do ładu:-D proponuję ustalić pojęcie „początkującego” czyli jak bardzo świadoma ( fotograficznie ) powinna być osoba wchodząca w omawiany temat.

Komentarz

• aptur
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 3837

Aby dojść do ładu:-D proponuję ustalić pojęcie „początkującego” czyli jak bardzo świadoma ( fotograficznie ) powinna być osoba wchodząca w omawiany temat.
            Widzisz i tutaj przejawia Twój sposób widzenia fotografii z którym nie mogę się zgodzić. Za wszelką cenę próbujesz wszystko ustalać oraz wtłaczać w wydumane ramy poprawności fotograficznej. Tego się po prostu zrobić nie da. Fotografia jest sztuką (albo inaczej - może być sztuką) która nigdy nie zadowoli każdego (i bardzo dobrze). Nie jest pięknem to co większość uznaje za piękne ale to co się komu podoba. Na definicji piękna niejedni już zjedli zęby i bez rezultatu. Tak mi się przypomniała scena z filmu "Stowarzyszenie umarłych poetów" gdy czytano definicję poezji. Próbujesz coś podobnego robić z fotografią. Nie istnieje definicja dobrej fotografii czy się Tobie to podoba czy nie.

Komentarz

• Slider
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 1052

Zamieszczone przez aptur
              Widzisz i tutaj przejawia Twój sposób widzenia fotografii z którym nie mogę się zgodzić. Za wszelką cenę próbujesz wszystko ustalać oraz wtłaczać w wydumane ramy poprawności fotograficznej.
              Niezupełnie. Sergiusz tylko mówi, że na początek warto trzymać się tych zasad, żeby nie zbłądzić. Jeśli widzisz adepta fotografii, ktory jest zielony w temacie i wystawia Ci do oceny gniota, nie mówisz mu o fotografii jako sztuce, tylko sugerujesz mu, by trzymał się zasad. Dopiero po opanowaniu ich w pewnym stopniu skupił się na własnej inwencji twórczej. Te zasady wpaja się własnie poczatkującym, a sęk właśnie w tym (z tego co zauważyłem), że Sergiusz wszystkich tu uważa za początkujacych..:wink:

Komentarz

• Sergiusz
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2708

Slider wielkie dzięki to mniej więcej miałem na myśli. Oczywiście z jednym wyjątkiem, że nie wszyscy rozmówcy są początkujący.:-D

Komentarz

• pank
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 1502

W takim razie jaki trzeba mieć staż fotograficzny żeby zalać zdjęcie denaturatem jak ma się na to ochotę?
                  Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• Adso
                    Początki nałogu
                    • 2007
                    • 310

Zamieszczone przez Kalina
                    Czy już mogę się zacząć obrażać?;-)

jeszcze nie))
                    galeria: http://adso.digart.pl/digarty/

Komentarz

• Sergiusz
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 2708

Adso- Czy poszukując nowych rozwiązań w projektowaniu wnętrz na drodze komunikacji pomiędzy kuchnią a jadalnią ustawisz akwarium lub amforę z kwiatami aby mówić o łamaniu konwenansów i wolności w projektowaniu wnętrz czy raczej stosujesz się do ogólnie przyjętych zasad? Owszem można wymyślić lampkę nocną nowej generacji i aby ją zgasić trzeba będzie wstać z łóżka. Ale czy aby na pewno na taką sztukę nowoczesnego projektowania znajdą się chętni?:-D

Komentarz

• pank
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 1502

Bardzo dobre porównanie. Co będzie jak zamawiający zdjęcia potknie się o niebieski zafarb albo poślizgnie na nieuzasadnionym skosie? Przy okazji ponawiam pytanie o staż w kwestii doboru kolorów.

Komentarz

• Sergiusz
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 2708

Co rozumiesz przez kwestię doboru kolorów?

Komentarz

• pank
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 1502

Zarzuciłeś kolorom na moich zdjęciach że wyglądają, cytuję, "jak denaturat przepuszczony przez chleb z odrobinką cebuli i lila", w trakcie dalszej dyskusji doszliśmy zdaje się do wniosku że znaczy to że uważasz że nie są to właściwe kolory dla zdjęcia, tak? Czyli jak dobrałem nie właściwe to nasuwa się wniosek że mogłem dobrać właściwe?

Komentarz

• Sergiusz
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2708

Napisałem dokładnie tak: Piękne kolory! Jak denaturat przepuszczony przez chleb z odrobinką cebuli i lila. Bajka!
                              Kombinujesz we właściwą stronę i wszystko zgodnie z przewidywaniami : http://www.canon-board.info/showpost...5&postcount=18 I chyba jesteś na dobrej drodze.:-D

Komentarz

• pank
                                Pełne uzależnienie
                                • 2008
                                • 1502

A ty wijesz się jak piskorz byle tylko nie odpowiedzieć na pytanie. Cóż, jeżeli fakty świadczą przeciwko nam tym gorzej dla faktów? Zawsze można napisać coś o wyjątku potwierdzającym regułę. Prawda jest taka, że przyciśnięty do ściany nie jesteś w stanie w żaden sposób udowodnić swoich śmiałych tez, ba, nie potrafisz nawet sensownie ich umotywować. Przepraszam, ale argumentacja, tak bo tak, przestała do mnie trafiać gdzieś w okolicy przedszkola.

Komentarz

Pracuję...