Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 45

Wątek: Wymiana matrycy w 5D

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Wymienili Ci na Żytniej sam filtr AA w 40D? Bo mi już drugi raz odpowiedzieli, że samego filtra nie wymieniają tylko całą matrycę. To samo powiedzieli w Tech-Foto z Warszawy. Argumentują, że nie ma możliwości, że nie dostaną się zabrudzenia.
    Nawiasem mówiąc w Gdańsku znalazłem www.okserwis.com.pl/, w którym odpisali, że wymienią sam filtr. Trochę się boję, że może faktycznie coś się dostanie i wpadnę "z deszczu pod rynnę"

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lon Zobacz posta
    Wymienili Ci na Żytniej sam filtr AA w 40D? Bo mi już drugi raz odpowiedzieli, że samego filtra nie wymieniają tylko całą matrycę. To samo powiedzieli w Tech-Foto z Warszawy. Argumentują, że nie ma możliwości, że nie dostaną się zabrudzenia.
    Nawiasem mówiąc w Gdańsku znalazłem www.okserwis.com.pl/, w którym odpisali, że wymienią sam filtr. Trochę się boję, że może faktycznie coś się dostanie i wpadnę "z deszczu pod rynnę"
    Wymienili choć nie bez "oporów" poczytaj tutaj http://canon-board.info/showthread.php?t=17120&page=19 /od postu 187/- opisałem całe moje przejścia z żytnią, dzisiaj napisała tam też koleżanka najeli że jej także wymieniono filtr na żytniej w tej samej cenie.

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VANT Zobacz posta
    tak to jest jak się uzywa nie dość że dziwnych to drogich wynalazków do czyszczenia matrycy....Jak byś uzyl połeczek do uszu to nie miał byś rysy, tylko czystą matrycę.

btw. Spróbuj jednak na mokro przeczyścić, tylko nie tym badziewiem co wcześniej.
    Ja porysowałam właśnie pałeczkami do uszu...
    A podobno kobiety są delikatne

I potwierdzam że da się wymienić filtr, tzn. mam nadzieję, bo aparat właśnie jest na Żytniej, ale twierdzą, że spoko, tylko nie na gwarancji, a za 330zł (tata zawoził, a uprzejma pani przyjęła jako sprzęt gwarancyjny).

I myślę, że p3cpl przetarł szlak, bo mi nie robili ŻADNYCH problemów. I nawet uprzejmi byli.
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Bywalec
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez najeli Zobacz posta
    I myślę, że p3cpl przetarł szlak, bo mi nie robili ŻADNYCH problemów. I nawet uprzejmi byli.
    Tak, ale nie dla wszystkich modeli CANONA niestety !

W przypadku 5d na żytniej w dalszym ciągu nie da się wymienić samego filtra.
    Zgodnie z tym co napisałem w wątku, który przywołał i Vitez i p3cpl - napisałem pismo o tym fenomenie do p. Magdy Lokajczyk z prośbą o interwencje. Następnego dnia odpisała mi, że prześle maila do serwisu i skontaktuje się ze mną i ... do dnia dzisiejszego cisza w temacie, a od pisma minał już ponad tydzień.

ps. U mnie w 5d matryce zarysowały czyścidełka marki Delkin.

Po powrocie aparatu z innego serwisu popastwię się nad zarysowanym filtrem i spróbuję rozszyfrować z czego jest on zrobiony. Ale szkło to nie jest napewno.
    Ostatnio edytowane przez JackC ; 22-04-2009 o 19:30

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Skoro serwis na Żytniej nie wymienia filtra w 5D, to do jakiego serwisu dawałeś do wymiany?
    Rozumiem, że jeszcze nie otrzymałeś aparatu i nie możesz sprawdzić jakości wymiany. Chodzi mi o to, czy po wymianie nie ma paprochów pomiędzy matrycą i filtrem. Jeśli u Ciebie będzie wszystko ok, to może i ja się zdecyduje na wymianę; tylko nie wiem do jakiego dawałeś do naprawy.

Bywalec
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Ion: Naprawę zleciłem do Foto-Tronika w Warszawie na Żurawiej http://www.foto-tronik.eu/kontakt.htm. Koszt wymiany wynosi 1200,0 zł.

Nie wysłałem jeszcze aparatu, gdyż nie posiadają filtrów na stanie i trzeba czekać około 3 tygodni na sprowadzenie i dopiero wtedy wysyłam aparat. Sama wymiana pewnie 1 lub 2 dni zajmie. Ale mam już u nich otwarte zlecenie i ... pozostały już tylko 2 tygodnie . Mam nadzieje, że nie dostanę "wartości dodanej" do matrycy ;-). Różne opinie krażą o Foto-Troniku w internecie, ale zdecydowałem się zaryzykować. Niemniej jednak ta firma figuruje jako autoryzowany serwis Canona http://www.canon.pl/Support/Consumer...tor/index.aspx

Po naprawie dam znać czy wszystko jest ok. No i oczywiście zrobię test wytrzymałości starego filtra.
    Ostatnio edytowane przez JackC ; 23-04-2009 o 20:38

Coś już napisał Awatar szadam
    Miasto
    Polnad - Lębork

Domyślnie

Kolego jak jestes z trojmiasta to pojedz moze do OK serwis w Gdansku ul.Czarny Dwor 4 tel. 058 558-47-95 lub 0 501 090 202, Chlopaki znaja sie na rzeczy, zawsze mozesz zadzwonic i zapytac sie czy dadza rade to zrobic, bo moze maja akurat uzywana ktora lezy i czeka jako dawca

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Moze w Berlinie poradza lepiej i taniej niz na Zytniej? Probował ktoś?

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iktorn92 Zobacz posta
    Moze w Berlinie poradza lepiej i taniej niz na Zytniej? Probował ktoś?
    Czytałeś tu ? http://canon-board.info/showthread.php?t=32098
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Kurcze tak czytam i az sie boje nastepnego czyszczenia. Ja czyszcze piorem firmy lenspen - sensorklear
    czyscilem 2 razy(kazdym razem po kilka razy zeby ja wyczyscic do konca i brak rys)

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów