Ja zdecydowałem się na zakup u Towersa 50/1,4 - wcześniej kupowałem 580 ex II i transakcja super. Wchodzę na allegro aby sprawdzić jaką ma cene na 50/1,4 i widzę że konto zawieszone. O co chodzi?
Ja zdecydowałem się na zakup u Towersa 50/1,4 - wcześniej kupowałem 580 ex II i transakcja super. Wchodzę na allegro aby sprawdzić jaką ma cene na 50/1,4 i widzę że konto zawieszone. O co chodzi?
Konto będzie nieczynne przez pare/parenascie dni, do momentu az dostarcze stosowne dokumenty, konto ruszy tylko nie wiem ile to potrwa, allegro mozolnie odpowiada na moje meile( kontakt telefoniczny odpada, wizyta osobista równie - choroba, dodam tylko że nie naruszyłem żadnnych zasad dotyczących sprzedaży itp, i konto z w.w wzgledów nie zostało zawieszone.
Na ten czas uruchomiłem inne konto: choc z powodu choroby, nie miałem siły aby przeżucic wszystko to co miałem na towersie, moze dzisiaj to zrobie.
http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=3975973
Bedzie ono aktywne az nie załatwie wszystkich spraw z kontem "towers"
Przepraszam wszystkich zainteresowanych za zamieszanie.
Pzdr.
tow
Z powodu tego punktu regulaminu:
*udostępnianie konta innym osobom
Pisząc o stosownych dokumentach, miałem na mysli akt małżeństwa oraz dokument poświadczający stałe zameldowanie.
Całosc dopełniła sie za sprawa, przystąpienia do statusu supersprzedacy( przeswietlaja wówczas konto od a do z ), napisali mi meila ze osoby trzecie maja dostep do konta i z a ich posrednictwem dokonywane sa zakupy, jeszce wtedy nie wiedziałem o co chodzi i sam kazałem im zablokowac konto, choć zdązyli mnie uprzedzic i wystosowali meila o złamaniu regulaminu.
Poprostu nie zrozumiałem do końca tego zdania:
Opcja w ustawieniach allegro.
"Tutaj możesz sprawdzić swoje dane. Możesz je także zaktualizować oraz zmienić hasło lub adres e-mail.
Popraw dane, jeśli są niekompletne lub nieaktualne i kliknij Zastosuj."
No to sobie zmieniłem aby ułatwic sobie sytuacje z paczkami i wiecznym upominaniem do sprzedajacych ze maja wysyłac na inne dane niz te w allegro, zaktualizowałem dane bez porozumienia z allegro. No i teraz musze dostarczyc stosowne dokumenty na potwierdzenie nowych danych.
To wszystko.
http://www.ithink.pl/artykuly/hyde-p...allegro-nigdy/
właściwie problem analogiczny do towersa
Jakies dwa tyg temu rowniez mialem probelm z Allegro. Rowniez zawiesili mi konto bo doszli do wniosku ze posiadam wiecej niz jedno konto i ponoc sam licytuje w swoich aukcjach :/ Po kilkunastu mailach wyjasnien i ponad tygodniowej banicji konta moje konto zostalo odblokowane. Ale maly niesmak pozostal tymbarzdiej iz na Allegro jestem od 2003r i nigdy z nimi problemu nie mialem.
Zatem mam nadzieje ze sprawa sie szybko wyjasni. A Towersa polecam bo dobrze go znam :]
Canon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW
Galeria Thunder | ...Konica-Minolta D5D, Sony A100...
Troszkę późno, bo po kilku miesiącach od zakupu (nieczęsto mam czas tu zaglądnąć), ale dodam i od siebie, że Towers jest bardzo solidnym sprzedawcą! Zakupiłem u Niego: 40D + 17-55 + 100Macro. Transakcja przebiegła bardzo sprawnie i szybko (5dni - razem z weekendem), w miłej atmosferze (a jakże), czyli tak jak być powinno... Pozdrawiam Szanownych Forumowiczów, w tym Towersa.
Moje zakupy u Towers'a przebiegly tym razem wzorowo - szybko, profesjonalnie, w sympatycznej atmosferze. Tak, jak Towers przyzwyczail wielu juz na tym forumSolidne pakowanie (Towers ma chyba nowa niszczarke do papieru - bede musial dzisiaj odkurzac po tonie 'konfetti', ktora skutecznie zabezpieczala pakunek
), sprzet bez zarzutow - tak jak byc pownno.
Widac wiec, ze zawirowania na allegro zupelnie nie wplynely na solidnosc czy jakosc uslog - wciaz niezmiennie na najwyzszym poziomie.
Pozdrawiam![]()
Po zablokowaniu Towersa konta.... natychmiast znalazłem jego drugie konto....
Zakupiłem od niego 50 f1,4.... jestem zadowolony. Teraz czas na 35L :-P
po niedzieli Towers będę molestował Cię telefonami![]()
Dwa dni temu i do mnie przyszła paczka od Towersa z 5D, Gripem i 35L.
Powiem, że to był najbardziej udany zakup fotograficzny jaki kiedykolwiek zrobiłem. Wszystko, od pytań, wyjaśnień, przesłanych próbnych zdjęć, nawet porównania z własną puszką i obiektywem, po najlepszą cenę jaką zaoferował, natychmiastową wysyłkę paczki doskonale zabezpieczonej, było zwyczajnie pierwsza klasa. Nie wiem, ale pomyślałem nawet że skoro tak z każdym klientem postępuje to chłop musi nieźle zasuwać i mieć zdrowie aby wszystkim dogodzić.
Krótko mówiąc, pierwszy raz mam tak silne przekonanie, że kolejne zakupy będę robił już tylko u niego.