Strona 10 z 26 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 253

Wątek: Tablety WACOM

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Witam postanowiłem zrobić pierwsze próby retuszu. Jestem pod niesamowitym wrażeniem, takie efekty myszką (przeciętną), nie był bym w stanie zrobić nawet po 20min. A tutaj rach ciach ciach 15 minut dla początkującego użytkownika i retusz zrobiony, a efekty nie bywałe jak dotąd. Użycie healing brusha czy stampla to przyjemność Nie mówiąc już o kładzieniu maski. Generalnie po 2 godzinach użytkowania stwierdzam, że jest to niesamowite narzędzie. Teraz tylko opanować krawędzie tabletu. Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja mam pytanko o tablety:
    Wacom Bamboo - MTE-450/KR-PL - tablet USB
    Wacom Bamboo Fun Small - CTE-450/W-PL - tablet USB

Parametry te same praktycznie, do Fun dodany Elements i przez to pewnie cena niewiele wieksza.
    Niemniej pominmy ten dodatek i zalozmy, ze cena ta sama i w tym momencie wszystko inne rowniez to samo.
    Czy sa jakies roznice, ze na stronie Wacoma jakby istnieje podzial, ze pierwszy jest bardziej do pisania, a FUN do obrobki foto?
    Aparat mam i ja

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

technicznie praktycznie sie nie roznia.
    mysle, ze ten podzial na tablet do pisania i tablet do obrobki foto wiaze sie z tym, ze to bamboo fun dodany jest photoshop elements 5.0 i artrage 2.

bamboo ma lzejsze piorko i ma inny wyglad
    osobiscie posiadam bamboo fun i mi bardzo odpowiada.
    jesli masz juz program do obrobki i nie potrzebujesz ps elements to moim zdaniem nie ma co wydawac wiecej pieniedzy na bamboo fun.
    pzdr
    "Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli"

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
    Teraz tylko opanować krawędzie tabletu.
    Ja zmniejszyłem obszar roboczy, bo męczyło mnie machanie ręką :-)
    I pomyśleć, że miałem obawy czy A6 aby nie jest za mały...

Mój znajomy się męczy z A3, bo przekonał szefa w pracy, że właśnie taki duży jest mu potrzebny - szybko doszedł do wniosku, że był w błędzie
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

witam

kupiłem wczoraj sobie bamboo one i jak na razie cierpię, bo myszka to przedłużenie mojej ręki (z klawiatury prawie nie korzystam wszystko robię myszką). Mam następujący problem:
    kiedy uruchamiam Windę czasami pojawia się komunikat, że driver nie jest zainstalowany. Nie ma to wpływu na działanie tabletu, ale mnie denerwuje.

BTW, czy macie jakieś wypracowane ustawienia dla przycisków na piórku? Ja dałem menu kontekstowe i zmianę trybu pracy, ale brakuje mi przycisków, bo myszka ma ich więcej
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Początki nałogu Awatar Misiaque
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Ja mam prawy przycisk + przesuwanie, chyba domyślnie, przesuwanie bardzo się przydaje moim zdaniem.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    witam

kupiłem wczoraj sobie bamboo one i jak na razie cierpię, bo myszka to przedłużenie mojej ręki (z klawiatury prawie nie korzystam wszystko robię myszką). Mam następujący problem:
    kiedy uruchamiam Windę czasami pojawia się komunikat, że driver nie jest zainstalowany. Nie ma to wpływu na działanie tabletu, ale mnie denerwuje.

BTW, czy macie jakieś wypracowane ustawienia dla przycisków na piórku? Ja dałem menu kontekstowe i zmianę trybu pracy, ale brakuje mi przycisków, bo myszka ma ich więcej
    Kuba, też tak miałem z driverem, po update jest lepiej, odpukać - nie pojawił się ten komunikat. Sterownik pod Vistę i XP jest TUTAJ

Co do ustawień, dolny przycisk - prawy przycisk myszy, ale tylko wtedy, gdy przy wciśniętym stuknę piórkiem. Górny przycisk - scroll. Gumki nie używam
    .

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Nysa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hyzop Zobacz posta
    Sprzedają w tej cenie bez NB/PC, bez problemu nabyłem.
    Zainspirowany tym wątkiem poszedłem do mojego lokalnego sklepu Vobisu i zapytałem się czy są tablety bamboo? Tak są po 299 zł. To ja mówię że słyszałem że można kupić taniej... Pan poczeka mówi, zaraz sprawdzę. Po chwili oznajmia, mogę go sprzedać za 199zł. No i kupiłem, teraz bawię się i poznaję nową zabawkę i coś czuję że zastąpi mysz.
    40d z gripem, 17-55 2,8 IS, 85 1,8 70-200 4,0L IS, 300d z gripem, 18-55, 50 1.8 II, 28-135 IS USM, 420 EX

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

w grach Ci nie zastąpi
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Nysa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    w grach Ci nie zastąpi
    Akurat tym się nie martwię, po prostu nie gram
    40d z gripem, 17-55 2,8 IS, 85 1,8 70-200 4,0L IS, 300d z gripem, 18-55, 50 1.8 II, 28-135 IS USM, 420 EX

Strona 10 z 26 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów