Patrząc na zdjęcie nasuwa mi się jeden komentarz: ono jest szaro-bure. Pod każdym względem. Droga zasypana liśćmi - żeby na tej drodze jeszcze coś ciekawego się działo, było tajemnicza mgła, albo jakiś starszy dziadek z gazetą. A tak?! Nic. Foto mogłyby uratować ładne kolory, ale jest ono czarno białe...
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Zaczątek portfolio: link
Wczoraj troszkę się wkurzyłem i musiałem jakoś odreagować, więc aparat w rękę i wybrałem się na nocy spacer w jakieś opuszczone miejsca. W zdjęciu został usunięty kolor, i odwróciłem kolory a następnie zabawa kontrastem i jasnością - myślę że fotka ma teraz troszkę mroczniejszy klimat, a o to mi chodziło.
19.
19: zupełnie nie moje klimaty
20: Poprawne, nic wiecej
21: Podoba mi sie że góra kadru jest jakby w poziomie
22: Jakby wywołac rawa raz poprawnie na auto, raz poprawnie na TV a potem złożyc w PS-ie to efekt byłbym IMHO! lepszy![]()
6DII + 17-200/2,8L
na zdjęciu 22 widać Mercedesa F700 - miał jakiś dziwny silnik, połączenie silnika na benzynę i ropęDodatkowo miał ciekawe siedzenie tylne przesuwało (nie obracało) się tak że raz siedziało się przodem do kierunku jazdy, a raz tyłem. I miał coś co sprawiło by że na nasz drogi był by idealny - jakieś lasery które skanowały drogę i zawieszenie działało tak że można było przejechać z dużą prędkością po progach zwalniających i po dziurach, a w aucie nie było tego nawet czuć
![]()