No to coś nowego, bawiłem się b&w - i jak, co powiecie o tym co wyszło ? pomijając nawet kadr - chodzi mi głównie o sam efekt b&w ...
No to coś nowego, bawiłem się b&w - i jak, co powiecie o tym co wyszło ? pomijając nawet kadr - chodzi mi głównie o sam efekt b&w ...
Z spacerku po Krakowie z jeszcze nowiutkim 350d którego się uczę![]()
I pytanie mam - czy do nowych fotek robić nowe topic`e czy zmieniać tytuły jednego ? Próbowałem zmieniać tytuł mojego poprzedniego topic`a ale coś nie wychodzi.
przeczytaj zasady zamiszczania fotek a wszystko ci sie rozjasni
http://canon-board.info/showthread.php?t=18
ktory jest beznadziejny, bo kazda nowa serja powinien byc nowy "topic" - po to jest forum...
[OKO] - [20D | C18-55IS | C50 | S70-300APO | S600R | TAMRAC ]
Zamieszczone przez esenpe
Na podforum 'Sprawy Administracyjne' z takimi propozycjami do przedyskutowania zapraszam.
Wiem, miałem już swój topic ale był taki w sumie inauguracyjny z nowym aparatem, tutaj od teraz będą lądowały moje zdjęcia. No to na początek z wczorajszej sesji :>
1.S m y k
Tak tak wiem szumi... a dlaczego ? Bo debil jestemISO 800 ( sytuacja wymagała + niedoświetliłem fotki ) potem już nie udało się takiej fajnej pozy ( w moim mniemaniu ) uzyskać, więc ciągnałem tego RAW`a ile wlezie, rozjaśniałem itp. Wynik ? Ekwiwalent ISO to pewnie jakies 6400
Ale oceńcie pomijając szumy
![]()
2.
3.
Później będzie tego jeszcze więcej ( mam sporo zdjęć do obróbki) Wiec jak kto ciekawy, niech zaglądnie
Ogólnie to moje początki z 350d z którego jestem jak narazie bardzo zadowolony, ale obiektyw w najbliższym czasie jednak do wymiany, bo teraz jadę na kicie. Pozdro
Bardzo fajne. Zwłaszcza dwa pierwsze. Na szum spróbuj neat image, ale z umiarem.
W trzecim troche tło zbyt przeszkadza - mało jednorodne. Poza tym wzrok błądzi i ciut za mało z góry.
Mi pierwsze, chociaż rzeczywiście leciutko szumi, szczególnie na twarzy (chociaż przy moim kompakcie to bajka)
Neat Image już był, jak chcesz to zobacz na onephoto mniej rozjaśnianą wersję na pełnym ekranie, tu jest : http://www.onephoto.net/info.php3?id=219228#Zamieszczone przez Tomasz Golinski
na czarnym tle ( pełnym ekranie ) jest lepiej