EOS 650D - lustrzanka z nowym AF
Zwiń
X
-
-
Komentarz
-
Z tego co się orientuję, a mogę się mylić, to czas nagrywania jest uzależniony:
- od wielkości pliku - czyli w przypadku formatu fat32, plik nie może być większy niż 4GB,
- od czasu - co jest określone prawnie - mianowicie jeśli sprzęt nagrywa krócej niż 30 minut - nie jest kamerą i nie jest obciążony dodatkowym podatkiem.
Podobno to drugie ma się zmienić :]Ostatnio edytowany przez OrzelPiotr; 29007.7D+BGE7, 10-22, 24-105L, 100L, 70-200L II, TCx2III, 580II.Komentarz
-
Dziś pojawiła się nota serwisowa dla 650D
http://www.canon-europe.com/Support/...=tcm:13-948234
Wykryli coś w gumie i może uczulać grip / uchwyt. Sprawdziłem po numerach seryjnych - mój się kwalifikuje do naprawy. Teraz pytanie jak oni chcą to naprawić - przecież ta guma to integralna część obudowy. Wymiana całej obudowy czy całego aparatu?
Czy przy wymianie obudowy może się później okazać że szczelność korpusu będzie osłabiona?Komentarz
-
Słyszałem że body zmienia kolor na biały, i przy napisie 650d pojawia się literka "L" przez co zdjęcia wychodzą dużo ostrzejsze
Ciekawe ile sztuk eLek wypuścili?
Wyszła im odwrotność pentaxa... może i ciekawie by to wyglądało, ale dodatkowo reakcje alergczne?Komentarz
-
Porównanie zdjęć 650D z 400D
Canon 17-40mm 4L, 1/320, F4.0, pomiar światła skupiony, punkt ostrości środek, ISO 400, jpg z RAW bez żadnych korekt
650D
400D
Komentarz
-
Mam 600D, ale używam wyłącznie z manualnymi obiektywami. Ten aparat jest do tego stworzony. Jeśli miałbym się przesiadać tylko i wyłącznie z uwagi na AF to bym na to nie poszedł. Nie mam ani jednego obiektywu AF.
Ostrość jest dla mnie nieakceptowalna, ale to pewno wina stałek manualnych.Ostatnio edytowany przez ekrowa; 990.Komentarz
-
Hmmm, czy mi się wydaje czy większych różnic nie widaćPorównanie zdjęć 650D z 400D
Canon 17-40mm 4L, 1/320, F4.0, pomiar światła skupiony, punkt ostrości środek, ISO 400, jpg z RAW bez żadnych korekt
650D
400D
http://www.imgnook.com/kgEc8o.jpg
Komentarz
-
-
Komentarz
-
W exifie jest Nikon D5100.
Można przypuszczać, że matryca w 650D jest bardzo podobna do tej z 600D.
Patrząc na te dane (z każdej puszki przeskalowane do 8MPx i porównane) widać, że mamy marny postęp. Jak się tak popatrzy to od 20D w APS-C do dziś nie wiele się zmieniło
Komentarz
-
-
Poniekąd racja, ale 650D to jednak tochę lepsze body, odrzucając kwestię ergonomii, to jednak in plus jest:
- sterowanie bezprzewodowe lampami
- gibany ekranik
- AF teoretycznie (tak piszą) ten z 60d
- szybszy tryb seryjny
Dla mnie to dość istotne różnice vs. 550d. Za jakiś czas zamierzam wymienić body (poczekam jeszcze trochę może ceny spadną) i w sumie dotychczas myślałem o 60d, ale po wyjściu 650d mocno się zastanwiam czy jednak nie pozostanę w xxxd.Komentarz
Komentarz