Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 69

Wątek: Beauty dish w plenerze

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

w dziale z fotami fashion są moje zdjęcia z BD70 (także z gridem)

Coś już napisał Awatar s!wy
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Em Es Zobacz posta
    w dziale z fotami fashion są moje zdjęcia z BD70 (także z gridem)
    mógłbyś zapodać tutaj kilka linków z przykładami. dzięki ;]
    pozdrawiam

Początki nałogu Awatar Da__FreaK
    Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie

Po godzinie przegladania postow nt, Softboxow, beauty dishow i innych pomocnych oswietlaniowych gadzetow mam metlik co kupic do focenia w plenerze.
    Zastanawialem sie nad skladanym softboxem- ale nie wiem jak z jakoscia sprzetu za ok 200 zl ( co wybrac ?)
    Rowniez pod uwage biore softboxa , ale tu nie wiem tez jaki rozmiar wziac ani skad kupic w sensownej jakosci ?( 200 zl )
    Natomiast beauty dish-a nie bralem pod uwage w ogole a moze bedzie najlepszym wyborem ?!
    A co chce focic ? Na pewno plener i zalezy mi na mobilnosci wiec kwestia miedzy trojca jest nadal otwarta.
    Zalezy mi na doswietlaniu calej postaci,ale niekoniecznie, wiec co polecacie z owej trojcy ? .Sprzecik na poczatku ma pracowac z 580 II. Z czasem jakis fomeri panther.
    Doradzcie cos

Początki nałogu Awatar Propi
    Miasto
    Chodzież / Poznań

Domyślnie

580ex do softboxa, a zwłaszcza takiego z podwójnym dyfuzorem (innych nie warto kupować), może być odrobinę za słaby. Tzn. do zbliżeń się nada, natomiast jeśli będziesz chciał się odsunąć z softem, możesz mieć problem z doświetleniem na niskim ISO.

Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie

Jednym slowem musze szukac czegos ( beauty dish ) co da mniejsze straty gdy swiatlo przechodzi przez material rozpraszajacy.
    A jak sytuacja wyglada na malych skladanych softboxach powiedzmy o wymiarach 50x50 ?
    Z tego co widze duzo ludzi bawi sie czyms taki mz systemowkami.

Początki nałogu Awatar Propi
    Miasto
    Chodzież / Poznań

Domyślnie

Softbox składany a zwykły to tylko różnica w przechowywaniu czy rozkładaniu. Standardem dla softboxa 60x90 jest z tego co wiem użycie trzech lamp - np. 3x 580ex.
    Bawić się można, jednak przy jednej lampie wszelkie zaawansowane pomysły wymagają użycia większych czułości lub niższej wartości przysłony. Najlepiej przetestować to samemu i zobaczyć, czy jedna lampa wystarcza do Twoich potrzeb

Domyślnie

Brawo za podejście, to co chcesz kupić nie powinno zależeć od mobilności czy wielkości, tylko od tego jaki efekt chcesz uzyskać, a efekty będą na pewno inne, ale to tylko moje skromne zdanie ;]

Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aligator16 Zobacz posta
    Brawo za podejście, to co chcesz kupić nie powinno zależeć od mobilności czy wielkości, tylko od tego jaki efekt chcesz uzyskać, a efekty będą na pewno inne, ale to tylko moje skromne zdanie ;]

Dopiero zaczynam ze strobingiem, stad moje rozsterki. Zebym wiedzial, mial stycznosc z owymi gadzetami wczesniej to bym nie zadawal pytan.
    Zatem, jesli softbox to tylko z lampa studyjna, a beauty dish smialo z 580-tka ?
    Zastanawiam sie w tej chwili powaznie nad szestawem Fomei, wiec gdy bym go mial, to wielkosc softboxa by nie byla problemem..

Coś już napisał Awatar Ulisses
    Miasto
    Warszawa, Łódź

Domyślnie

Z małych softboxów do lampy reporterskiej najlepsze w tej chwili są chyba Aurora Firefly i jeżeli zdecydujesz się na softa a twój budżet to wytrzyma to polecam.

A tak generalnie to nikt jeszcze nie wymyślił rozwiązania taniego, niezawodnego i do wszystkiego więc zawsze wybierać trzeba coś kosztem czegoś innego. A prawda jest taka, że do zrobienia dobrych zdjęć wystarcza najczęściej to co akurat mamy pod ręką. Dlaczego? Bo musi

Gdybym sam miał wybierać wziąłbym pewnie softa aurory albo nawet jakiś budżetowy i z tym powalczył. Z czasem można doinwestować w jakieś inne światło a 580ka z softem wciąż się przyda, chociażby do doświetlania.

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów