Strona 101 z 147 PierwszyPierwszy ... 519199100101102103111 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 001 do 1 010 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

LED to też LCD tylko inaczej podświetlane. Apple nie ma wcale lepszych martyc. Przewaga polega na ustawieniu podświetlenia nie tak niebiesko jak na większości laptopów.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Domyślnie

Przyzwoite jak na laptopa matryce mają, niektóre Sony Vaio z serii PREMIUM wielkości 16,4'' i rozdzielczości 1920x1080 i niektóre Delle z serii XPS.
    Pozdr

Domyślnie

Właśnie rozglądałem się za Dell XPS serią. A jak można rozpoznać dobrą matrycę w nich?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek s Zobacz posta
    Przyzwoite jak na laptopa matryce mają, niektóre Sony Vaio z serii PREMIUM wielkości 16,4'' i rozdzielczości 1920x1080 i niektóre Delle z serii XPS.
    Pozdr
    już kilka miesięcy nie siedzę w branży komputerów mobilnych ale wspomniane przez Ciebie komputery Della to typowy market bardzo średniej jakości matrycami. Jedyne co to mają podświetlenie LEDowe co przy słabszej jakości matrycy daje na minus niż. Vaio faktycznie miało super matrycę w serii Z gdzie nawet przy 13-to calowym ekranie obraz był jak brzytwa. Nie pamiętam innych modeli bo głównie siedziałem w biznesowych.

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

a jeszcze lepsze były 1920x1200 by Vaio no i 17 cali ekranu o takiej rozdzielczości miało większą powierzchnię niż np nowsze 17,3 cala z 1920x1080

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Może kogoś zainteresuje pierwsza część recenzji Asus UX31E mojego autorstwa. Piszę o tym na forum, ponieważ posiłkowałem się testem z wątku "Przetestuj swój komputer!"
    http://www.canon-board.info/showthre...t=6997&page=75

Oraz porównywałem czas konwersji RAW do komputera stacjonarnego.

Asus UX31E reprezentuje ciekawą grupę, która jest dopiero wprowadzana na rynek - Ultrabooki, czyli bardzo mobilne, niewielkiej grubości laptopy, które mają być jednocześnie wydajne, w odróżnieniu od netbooków.

Może mój test się przyda osobom poszukującym bardzo mobilnego laptopa 13 cali w wysoką rozdzielczością ekranu 1600x900.

Chętnie przeczytam również wszelkie uwagi co do testu, tym bardziej, że będzie jeszcze druga część.

Recenzję można znaleźć tutaj:
    http://antyweb.pl/ultrabook-asus-zen...jnosc-grafika/

Domyślnie Canon - a sprzęt do obróbki prac

Wszyscy dużo w naszym mieście pstrykamy, ale czy ktoś mi podpowie jaki najlepiej sprzęt do obróbki..?
    Słyszałem, że daleko z przodu są Imac-i Appla, ale sam tego nigdy nie obsługiwałem.
    Kolega ma i mnie namawia, że to taki bolid jeśli chodzi o grafę i inter, a że jestem przed zakupem, to jestem w kropce....
    Pomocy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafalwe Zobacz posta
    Wszyscy dużo w naszym mieście pstrykamy, ale czy ktoś mi podpowie jaki najlepiej sprzęt do obróbki..?
    Słyszałem, że daleko z przodu są Imac-i Appla, ale sam tego nigdy nie obsługiwałem.
    Kolega ma i mnie namawia, że to taki bolid jeśli chodzi o grafę i inter, a że jestem przed zakupem, to jestem w kropce....
    Pomocy
    Szczerze to ja bym wolał złożyć dobrego Pc. Niestety, ale za cene Imac'a można złożyć komputer o dużo lepszych parametrach.

Coś już napisał Awatar pawlack
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

wiktor2323, od zawsze tak było że za cenę średniego laptopa miałeś bardzo dobry PC a za cenę słabego laptopa taki dość dobry komputer itd. proporcjonalnie. Kupując laptopa / składając komputer jako pierwsze kryterium trzeba sobie postawić nie parametry tych sprzętów bo wiadomo że PC zawsze będzie lepszy od jego cenowego odpowiednika - laptopa. Jako pierwsze kryterium trzeba sobie postawić charakterystykę jego pracy, w jakich okolicznościach będziemy z niego korzystać i rozróżnić wady i zalety budowy PC oraz notebooka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawlack Zobacz posta
    wiktor2323, od zawsze tak było że za cenę średniego laptopa miałeś bardzo dobry PC a za cenę słabego laptopa taki dość dobry komputer itd. proporcjonalnie. Kupując laptopa / składając komputer jako pierwsze kryterium trzeba sobie postawić nie parametry tych sprzętów bo wiadomo że PC zawsze będzie lepszy od jego cenowego odpowiednika - laptopa. Jako pierwsze kryterium trzeba sobie postawić charakterystykę jego pracy, w jakich okolicznościach będziemy z niego korzystać i rozróżnić wady i zalety budowy PC oraz notebooka.
    No tak, ale co z jakością? Byłem u kumpla to jego Mac 1000x szybciej wszystko robił. W grafice to przepaść.
    Pokazał mi też inter, nie chciałem w to wcześniej wierzyć, (jestem niedowiarkiem) ale sam spróbowałem i ładowanie stron jest znacznie krótsze. Podobało mi się najbardziej instalowanie nowych programów. Tam tego nie ma one po prostu ładują się bez instalacji . Dlaczego mój PC tego nie potrafi :sad::sad::sad:

Strona 101 z 147 PierwszyPierwszy ... 519199100101102103111 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów